Cazul Facebook: Cum A Ajutat FBI În Prinderea Unui Traficant De Copii?

În vederea scopului de a prinde și demasca un traficant de copii care a hărțuit și exploatat fete în mod repetat pe Facebook, marele gigant a plătit o sumă uriașă unei firme de securitate cibernetică ca să dezvolte o unealtă puternică de hacking.

În cele din urmă, marele gigant social a ajutat FBI-ul să-l prindă pe acest individ, conform unui raportaj de pe VICE.

Facebook

Conform acestora, Facebook îl urmărește pe acest individ de ani buni, dar datorită faptului că acesta folosea Tails (Un sistem de operare securizat bazat pe Linux), Buster Hernandez (Prădătorul) a fost capabil să își ascundă adresa IP și a continuat să contacteze și agreseze fete prin intermediul rețelei de socializare.

Echipa de securitate Facebook a decis să lucreze cu o firmă terță pentru a ajuta la dezvoltarea unei unelte de cracking care să profite de o exploatare valabilă în software-ul video al Tails.

Această exploatare poate dezvălui adevărata adresă IP a dispozitivului doar prin simpla vizionare a unui videoclip.

Cum a decurs operația?

Software-ul a fost înmânat de un intermediar către FBI și este incert dacă aceștia știau de implicarea Facebook.

FBI-ul a folosit un videoclip capcană ca să-l prindă pe acesta în fapt. Odată ce victima a deschis videoclipul, FBI-ul a fost capabil să capete suficientă evidență care a adus la arestarea lui Hernandez.

Acesta a fost arestat, fiind acuzat de producerea de pornografie infantilă, amenințări cu uciderea, răpirea și rănirea diferitor persoane.

Facebook susține că acesta a fost un caz unic pentru că prădătorul folosea diferite metode de a își ascunde identitatea, tocmai de aceea aceștia au apelat la ajutorul unei firme de securitate cibernetică.

Singurul rezultat acceptabil pentru noi a fost Buster Hernandez care se confruntă cu răspunderea pentru abuzul său asupra fetelor tinere.

Facebook

Cei de la Motherboard au spus că au vorbit cu foști și curenți angajați ai Facebook legat de felul în care a decurs operația și aceștia au spus că e prima dată când aceștia lucrează cu autoritățile pentru rezolvarea unui caz de genul.

Totodată, conform acestora, cei de la Facebook nu au explicat echipei de dezvoltare Tails felul în care exploatarea funcționează.

Te-ar mai putea interesa:

Sursa: CNET

Etichete:, ,
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments