De Ce (NU) Ai Nevoie De Un Telefon Scump?

Știm, sunt frumoase, sunt performante, arată bine și ne mândrim cu ele. Dar oare, chiar avem nevoie de ele? Răspunsul este că, nu ai tocmai nevoie de un telefon scump. Iată de ce:

Telefon Scump

Când a fost ultima oară când ați folosit telefonul pentru orice altceva în afară de Facebook, Messenger, Instagram, Camera, Apeluri și aplicații de bază pe care le folosim zilnic?

Chiar dacă preferi să te joci jocuri pe mobil care necesită resurse, ai fi surprins să afli că sunt telefoane de buget care le pot rula binișor (Dacă nu chiar bine).

Să vorbim despre cameră.

Probabil ești genul de persoană pasionată de fotografie care folosește telefonul în special pentru poze. Știm, e frumos să avem un telefon cu o cameră mare de 40-50Mpx și cu toții cunoaștem importanța pozelor.

Claritatea acestora joacă un rol important în viața noastră. Pot avea un anume impact asupra unei prezentări, pot atrage clienți sau le putem pune pe rețelele sociale ca să ne lăudăm cu ce minunăție de telefon avem.

Înainte să economisești bani pentru acel Samsung Galaxy S20 Ultra, ar trebui să iei în calcul anumite variante.

  • La ce îl folosesc?
  • Chiar am nevoie să plătesc așa mult?
  • Ce alternative am?
  • Mai am nevoie de altceva decât camera?

Și așa mai departe… Dacă consideri că trebuie să plătești mai mult ca să cumperi acel S20 PRO sau ULTRA, cumpără-l, nu te putem opri.

Dar, înainte să faci acest pas, ar trebui să te gândești. Există dispozitive similare la un preț mult mai mic care îți pot satisface anumite nevoi (fără să plătești atât de mult pentru un telefon premium) care apropo peste 2-3 ani nu o să mai fie ceva nou.

Dacă ai nevoie de un telefon cu o cameră „mare” și profesionistă noi vă recomandăm următoarele dispozitive care vă pot satisface nevoile de bază pe partea foto:

Aceste telefoane pun foarte mult accent pe cameră, însă asta nu înseamnă că nu sunt performante. Sunt posibil cele mai bune de pe piață în momentul actual, atât la fotografie cât și la performanță pentru acest preț.

Gaming, Performanță?

Și aici suntem noi, genul de persoane care din când în când mai jucăm ceva pe telefonul nostru mobil. Pentru noi performanța e la fel de importantă ca trezitul de dimineață să mergem la școală sau muncă (Poate…)

Însă înțelegeți ideea, cu toții ne dorim ceva performant să ne ruleze orice joc vrem pe orice grafică și chiar vă înțeleg, personal… Dar, uite și în cazul acesta există telefoane de buget.

Majoritatea jocurilor din Play Store pot rula și pe hardware care nu este chiar atât de „performant”. Desigur, toate aceste lucruri se simt la FPS și grafică dar și așa, un telefon până într-o 1000 de lei îți poate rula PUBG sau Fortnite liniștit.

Nu ai nevoie de atât de multă performanță pe cât îți recomandă unii și alții. Adevărul e că flagship-urile care apar acum mereu vor fi mai scumpe pentru că sunt lansate cu o tehnologie nouă (Ecran Curbat, Cameră Sub Ecran, sOc mai performant și toate cele).

Este tipic flagship-urilor să se lanseze cu ceva mai nou, mai bun, mai performant de fiecare dată… Dar dacă nu ești genul de persoană care vrea să impresioneze cu ultimul iPhone sau Samsung lansat atunci poți apela și la o variantă mai ieftină de gaming, „zâc eu”.

Recomand:

Dar pentru uz normal?

Dacă sunteți o persoană care folosește telefonul strict pentru a ține legătura cu familia și prietenii. Dacă îl folosiți doar pentru Facebook, Instagram și aplicații de bază, probabil nu vă interesează să cumpărați unul nici performant, nici unul cu o cameră extrem de mare.

Pentru că îl folosiți doar pentru lucruri zilnice și vă înțeleg. Nu este nevoie să cheltuiți sute de lei pe un telefon dacă acesta este scopul prinicipal, Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp și alte aplicații pe care le mai folosiți funcționează ok și pe un telefon mai ieftin.

Dacă vă interesează „doar să meargă bine”, avem niște recomandări pentru dumneavoastră ca să nu fiți nevoit să căutați pe toate site-urile posibile:

Ei bine, sper că am clarificat anumite aspecte legate de ce nu ar trebui să cumperi un telefon tocmai scump și dacă sunteți în căutarea unui telefon mobil pentru nevoile dumneavoastră, sper că v-ați găsit în această listă alegerea perfectă! 🙂

În încheiere…

În încheiere vreau să spun că site-ul Tech-Universe este afiliat eMAG iar noi primim un comision pe fiecare vânzare generată (Desigur, acest fapt nu vă aduce dumneavoastră nici un cost suplimentar).

Faptul că cumpărați de pe aceste link-uri ne aduce un comision și ne ajută să întreținem buna funcționare și continuitatea site-ului. Dacă v-a plăcut articolul și ați găsit alegerea perfectă aici, ne-ar face mare plăcere dacă ați cumpăra de pe respectivele link-uri, mulțumim! 🙂

Totodată, Tech-Universe nu poate garanta stabilitatea prețului, întrucât stocurile de pe eMAG sunt în continuă schimbare!

Dacă v-ați găsit un dispozitiv pe placul dumneavoastră și aveți un prieten care are nevoie de un telefon, am fi recunoscători dacă ați distribui articolul!

Te-ar mai putea interesa:

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ioan
Ioan
5 months ago

Bună,
Am un telefon Allview P8 pro cu doar 2GB RAM. Pozele ies bine. Nu mă joc pe telefon. Am mai multe aplicații pe el, normale, dar mai multe. Ca urmare pornește greu. Îi trebuie timp să-și dea drumul. Eu aș căuta un telefon cu cel puțin 4GB RAM. Aveți vreo sugestie?