Folosești Acest Telefon? Aruncă-l Imediat! Iată Telefoanele Care Vă Pot Pune Datele Personale La Risc!

Mare atenție atunci când cumpărați telefoane la mâna a doua întrucât există o oarecare șansă ca acestea să fie contrafăcute și să fie sub limita așteptărilor dumneavoastră!

Mai mult de atât, acestea vă pot pune datele personale în pericol întrucât ele nu vin de la un producător autorizat iar hackerii pot avea acces ușor la acestea! 🙂

În acest articol am să explic pe cât posibil care este diferența dintre un smartphone fals și unul legitim și cum puteți afla dacă ați fost victimă a unei înșelătorii!

Sponsorizat:

Înainte să începem:

  • Telefoanele contrafăcute nu se găsesc niciodată în magazine autorizate!
  • Telefoanele contrafăcute se găsesc de obicei atunci când sunt cumpărate la mâna a doua de la diferiți indivizi.
  • Telefoanele contrafăcute se pot găsi sub numele unor branduri cunoscute.
  • Acestea pot arăta exact ca și telefoanele originale, venite de la producător și tocmai datorită acestui fapt, acestea pot fi dificil de diferențiat la prima vedere.
  • Acestea au hardware inferior și nu se ridică la nivelul dispozitivelor originale.

Sponsorizat:

Acestea fiind spuse, am avut ocazia să citesc un articol foarte interesant de la GeekChronicles care explică într-un mod simplu și explicit care sunt riscurile la care ne expunem atunci când cumpărăm un telefon contrafăcut.

Fiind inspirat de acest articol, m-am decis să fac un articol detaliat legat de pericolele la care ne expunem și la nenumăratele motive pentru care aceasta este o achiziție foarte proastă.

Calitatea acestora este pur inferioară.

Performanța dispozitivelor contrafăcute este sub limita așteptărilor. La un moment dat, dispozitivul o să devină inutilizabil și plin de erori, ceea ce vă va aduce o experiență foarte proastă de utilizare.

Chiar dacă telefonul seamănă izbitor cu varianta originală, performanța și calitatea acestuia nu seamănă pe atât de mult. Acestea folosesc hardware ieftin și inferior, calitatea materialului este inferioară iar acestea se pot deteriora rapid.

Sponsorizat:

Sistemul de operare (Android) nu este certificat. Deseori, acesta este incompatibil cu hardware-ul și poate provoca o multitudine de erori stresante și neplăcute. Printre cele mai comune erori, se numără acea eroare în care ți se aduce la cunoștință în mod continuu că o anumită aplicație s-a oprit și nu poți face prea multe legat de eroarea aceasta.

Vorbind despre hardware, camerele sunt sub orice critică. Dacă vă așteptați la 50Mp, ar trebui să vă împăcați cu gândul că majoritatea dispozitivelor nu au mai mult de 5Mp pe partea frontală și 8Mp pe partea din spate.

Acestea nu respectă normele internaționale de siguranță. Asta înseamnă că telefonul vă poate exploda într-un anumit moment în care îl aveți la încărcat sau îl supra-utilizați.

Există riscul să fiți spionat. Acestea nu sunt certificate de către producător. Hackerii pot avea acces la documente personale, printre care se numără poze, mesaje, date bancare și multe alte.

Sponsorizat:

Securitatea Online: Fiind necertificate, hackerii pot avea acces la istoricul dumneavoastră de căutare, la conturile dumneavoastră sociale și vă pot fura datele bancare.

Au o multitudine de aplicații nedorite. Au o grămadă de aplicații pre-instalate care nu ajută la nimic. Majoritatea timpului, acestea sunt mici „căi de acces” pentru hackerii care vor să vă acceseze telefonul.

Sponsorizat:

Producătorul Nu Oferă Suport Oficial. Producătorul oficial nu poate să ofere actualizări oficiale întrucât dispozitivul nu aparține acestuia. Asta înseamnă că pierdeți actualizări importante de securitate și caracteristici oficiale care vă pot face mai sigură și mai plăcută utilizarea dispozitivului.

Sunt false. Acesta este cel mai evident motiv pentru care nu ar trebui să cumpărați un asemenea dispozitiv.

Care sunt principalele semne?

Exterior „Deteriorat”. Materialul poate fi diferit față de cel al dispozitivului original, butoanele pot fi puțin deplasate iar camerele pot arăta suspect.

Funcții inexistente. Este foarte important să verificați funcțiile de bază ale telefonului înainte de a îl cumpăra. GPS, Wi-Fi, BlueTooth, Locație, Date Mobile și alte funcții importante. Dacă anumite funcții nu funcționează sau prezintă anumite probleme, renunțați imediat la ideea de a îl cumpăra.

Sponsorizat:

Cele Două Metode Evidente Prin Care Puteți Realiza Dacă Telefonul Este Contrafăcut.

Rulează un test CPU-Z. CPU-Z este o aplicație care vă prezintă componentele adevărate pe care rulează telefonul. Aceasta se găsește în Magazin Play sau poate fi descărcată din diferite terțe parte. Este cel mai evident mod de a realiza dacă telefonul este contrafăcut sau nu.

Verificați numărul IMEI. Adresa IMEI îți poate oferi o grămadă de detalii importante ale dispozitivului, printre care poți afla dacă telefonul este blocat pe o anumită rețea, dacă telefonul se află încă în garanție, șamd.

Dacă aceste detalii sunt inexistente, în mod foarte probabil, dispozitivul este fals.

Sponsorizat:

Concluzie

Nu merită riscul! Trebuie să fiți foarte atenți atunci când cumpărați telefoane din alte părți decât magazine oficiale.

Dacă sunteți conștient că telefonul este fals și totuși doriți să-l folosiți în continuare, trebuie să aveți în vedere faptul că riscurile de securitate sunt adevărate iar performanța lasă foarte mult de dorit!

Te-ar mai putea interesa:

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments