Pirateria Și Pericolele Asociate | De Ce Nu Merită Riscul?

Dacă ești un pirat de elită, idolatrizezi pirateria și frecventezi zilnic site-uri de torrent ar trebui să cunoști anumite lucruri legate de riscurile la care te expui. Sigur, nu tot ceea ce găsiți pe internet este ilegal dar există anumite cazuri în care în lipsă de cunoștință ne expunem unor riscuri uriașe.

Pirateria - Steag

Torrent-ul în sine nu este ilegal și nici programele de pe care descarci torrent (uTorrent, BiTorrent,etc). Ilegal este conținutul pe care-l descarci și asupra căruia nu deții nici un drept.

Sponsorizat:

Dacă ai auzit vreodată de termenul „Copyright”, probabil ai o anumită idee legată de ceea ce sunt drepturile de autor și de ce este ilegal să folosești munca altuia fără un acord scris.

Pirateria Este Ilegală

Copyright-ul sau drepturile de autor sunt niște drepturi fundamentale pe care le are oricine atunci când un proces de creație are loc. Acestea includ dar nu se limitează la filme, muzică, fotografii, jocuri, etc. Acestea sunt protejate de lege și poți risca sancțiuni foarte mari atunci când conținutul este folosit fără permisiunea explicită a autorului.

Copyright - Furt cibernetic

În România sunt foarte multe persoane care consideră că pirateria este complet legală. Nimic mai greșit! Pirateria mereu a fost ilegală și așa va rămâne în continuare.

Sponsorizat:

Desigur, este adevărat că la noi în România autoritățile trec cu vederea atunci când descărcăm software de pe diferite site-uri ilegale de torrent, mai ales dacă ești persoană fizică, dar asta nu înseamnă că nu există și alte riscuri externe la care te poți expune.

Dezvoltatorii Și Pirateria

Pune problema în felul următor: Ești dezvoltator și concepi un joc de acțiune. La acest joc ai lucrat timp de 6 ani și dorești să scoți puțin profit pe urma muncii tale.

Ca și autor, încarci jocul pe o platformă de gaming oficială precum Steam și îl listezi la prețul de 30€. Cineva cumpără jocul tău și îl listează ilegal pe site-uri de torrent. Repercusiunile acestei practici rezultă în pierderea unui profit considerabil și încalcă grav proprietatea ta intelectuală.

Dezvoltatorii Și Pirateria

Având în vedere faptul că pirateria nu poate fi eliminată într-un procentaj de 100%, noi ca și persoane pasionate de acel joc decidem să cumpărăm direct de la dezvoltator pentru că munca lui contează.

Sponsorizat:

Mai mult de atât, poți beneficia de suport tehnic, actualizări de caracteristici și securitate și multe alte lucruri. În schimb, nu poți beneficia de aceleași lucruri atunci când folosești conținut piratat.

PC-ul Tău Poate Fi Compromis

De obicei, programele software pe care le descărcați de pe diferite site-uri de torrent vin însoțite de viruși și malware. Acestea au fost listate ilegal de către anumiți indivizi și nu poți avea garanția că aceștia nu ascund ceva rău în fișierele pe care le descărcați.

Hacker- Atac Cibernetic

Sponsorizat:

Aceștia pot sustrage atât date personale cât și fișiere importante din dispozitivul tău, fără ca tu să fi conștient de acest fapt. Dacă obișnuiești să faci cumpărăturile în mediul online, atunci cu atât mai rău întrucât atacatorii se pot folosi de această oportunitate să te deposedeze de bunurile financiare disponibile pe cardul tău bancar.

Concluzia?

  • Poate fi tentant să descarci software piratat atunci când bugetul nu îți permite, dar trebuie să iei în calcul și anumite riscuri.
  • Fie că piratezi și beneficiezi de un program software în mod gratuit, ar trebui să iei în considerare faptul că atacatorii văd acest fapt drept o oportunitate de a îți exploata fișierele din computer.
  • Pirateria este ilegală și poți suporta mari sancțiuni dacă ești prins în fapt, cu atât mai mult dacă folosești conținut piratat în mod comercial.

Sponsorizat:

  • Riscurile de securitate nu merită, cu atât mai mult dacă ai fișiere importante și faci cumpărături online cu cardul bancar.
  • Actualizările periodice sunt la fel de importante ca și dușul. Nu ai putea sta o perioadă îndelungată de timp fără să faci duș, corect?
  • Dezvoltatorii muncesc din greu și nu merită să ne batem joc de munca lor.

Posibil Să Te Intereseze:

Citește Și:

Etichete:,
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments